امروز در این مقاله قصد داریم، بهترین زمان برای تربیت توله سگ را به شما عزیزان آموزش دهیم.
به طور کلی برای تربیت سگ ها، باید بدانید که سگ شما در کدام دسته ی هوشی قرار دارد، بعد از آن بهترین سن را برای تربیت توله سگ خود بفهمید.
تمامی این مطالب بعلاوه ی، نکاتی در مورد تربیت سگ ها در این مقاله بازگو شده است.
تا انتهای مقاله با حیوان یاب همراه باشید.
انواع توله سگ از لحاظ هوش (برای زمان تربیت توله سگ)
توله سگ ها از لحاظ هوش، می توانند در سه دسته عمده قرار بگیرند:
سگ های باهوش:
این دسته شامل سگ هایی مثل ژرمن شپرد، پودل، دوبرمن و شبه لابرادور است.
این نژادهای سگی با هوش بالا، فهم واضحی از دستورات صاحب خود دارند و به آسانی به موقعیت های جدید و چالش های مربوط به آنها پاسخ می دهند.
سگ هایی با هوش متوسط :
این دسته شامل سگ هایی مثل بوکسر، بیگل، اسکاتیش تری و سیبریایی است.
این نوع سگ ها با هوشی کمتر از رده بالایی هوشمندی، به آسانی مهارت های ابتدایی را فرا می گیرند.
اما به موقعیت های جدید و چالش های مربوط به آنها کمتر پاسخ می دهند.
سگ های کم هوش:
این دسته شامل سگ هایی مثل بولداگ، چوتر، شیتزو و پکینز است.
این نوع سگ ها با هوش کمتر، به آسانی مهارت های ابتدایی را فرا می گیرند، اما به موقعیت های جدید و چالش های مربوط به آنها کمتر پاسخ می دهند.
لازم به ذکر است که این تقسیم بندی تنها بر اساس هوش سگ هاست و عوامل دیگری مانند خصوصیات فیزیکی و رفتاری، سلامتی و … نیز در تعیین نژاد مناسب جهت پرورش سگ تاثیرگذار هستند.
بهترین زمان برای تربیت توله سگ:
بهترین زمان برای آموزش سگ، دوران سنی حدود 7-8 هفته است. در این دوره، توله سگ شروع به توسعه قابل توجهی در شخصیت و رفتار خود می کند و آمادگی و قابلیت یادگیری بالاتری دارد.
همچنین، در این دوره توله سگ شروع به شناختن محیط پیرامون خود و فراگیری رفتارهای جدید می کند.
به علاوه، در این دوران توله سگ به سرعت ارتباطات اجتماعی خود را با سایر سگ ها و انسان ها برقرار می کند و این امر نشان دهنده توانایی او در یادگیری و کسب تجربیات جدید است.
بنابراین، بهتر است تربیت توله سگ از دوران سنی حدود 7-8 هفته آغاز شود و به روش های صحیح و مناسب انجام شود تا توله سگ با رفتارهای صحیح، بزرگ شود.
نکات کلیدی در مورد توله سگ ها:
1 تمرینات مرحله به مرحله: با توجه به سطح دانش توله سگ در هر مرحله، باید تمرینات مرحله به مرحله را برای او طراحی کنید.
2 استفاده از تقویت مثبت: در آموزش ، بهتر است از تقویت مثبت به جای تنبیه استفاده کنید. به عنوان مثال، با ارائه جایزه به توله سگ بعد از انجام صحیح فرمان، رفتار مثبت را تقویت کنید.
3 تکرار و تمرین مداوم: برای آموزش سگ، تکرار و تمرین مداوم بسیار مهم است و باید صبور و پایدار باشید.
4 محدودیت زمان آموزش: آموزش توله سگ باید در بازه های کوتاه انجام شود و نباید بیش از 15-20 دقیقه در هر جلسه آموزش به طول بیافتد.
5 آموزش حضوری: بهترین روش برای آموزش توله سگ، آموزش حضوری و با دیدن عمل شما است.
6 تعامل فراگیر-صاحب: در آموزش توله سگ، تعامل فراگیر-صاحب بسیار مهم است و باید با توجه به نیازهای توله سگ این تعامل انجام شود.
7 تنظیم گام در آموزش: برای آموزش توله سگ، باید گام آموزش را به نحوی تنظیم کنید که او را از حفظ کردن صحیح فرمان ها تا اجرای آنها در مواقع چالشی، تربیت کنید.
8 نادیده گرفتن اشتباهات: در آموزش توله سگ، باید به خطاهای او مثبت نگری کنید و آن را به عنوان فرصتی برای یادگیری بیشتر در نظر بگیرید.
9 تعامل با دیگران: برای تربیت توله سگ، باید او را با دیگران در تعامل قرار داده و به او آموزش داد که با دیگران به درستی رفتار کند.